Skip to main content

Rijles

Hoe ziet een eerste rijles eruit?

Je eerste rijles is ingepland en je begint al aardig zenuwachtig te worden. Want hoe ziet een eerste rijles eruit? En hoe kan ik nu gelijk een auto besturen? Je eerste rijles is altijd spannend, je hebt ineens die verantwoordelijkheid voor een auto en je moet nog veel leren. Maar wees gerust, want het komt allemaal goed! Je instructeur weet precies hoe hij met jouw zenuwen om moet gaan en na een paar minuten zit je al een stuk relaxter achter het stuur. Zeker in een automaat.

Eerste rijleservaring:

Het is zover, je eerste autorijles? Jep! Je instructeur haalt je op de afgesproken tijd en het afgesproken adres op. Je hart klopt in je keel maar je hebt er wel zin in. Tijdens je eerste rijles is je instructeur ervan op de hoogte dat je zenuwachtig bent, want dat zijn de meeste mensen. Natuurlijk houdt hij hier rekening mee want je eerste rijles start je altijd op een rustige weg of op een parkeerterrein. Zo kun je alvast voelen hoe het is om zelf auto te rijden. Je kunt een rustige eerste rijles verwachten waarbij er vooral ingegaan wordt op het praktische gebruik van de auto. Gelijk de snelweg op? Nee hoor, tijdens je eerste rijles hoef je daar zeker niet bang voor te zijn. Verder leggen we het verdere verloop van de rijopleiding uit. Zo weet jij precies hoe je rijopleiding er uit gaat zien. Na de rijles nog vragen? Stel ze gerust!

Vervolglessen

Tijdens de volgende lessen volgen we de instructiekaart waarbij de moeilijkheidsgraad van de lessen steeds verder wordt opgebouwd Je zult merken dat je de auto steeds makkelijker gaat bedienen en het verkeer gaat begrijpen. Aan het eind van de opleiding oefenen we de proefexamens. Zo weet jij precies hoe het praktijkexamen in z'n werk gaat.

Enthousiast over onze werkwijze?